אם יש כלי מטבח שבו אנו משתמשים מדי יום ביומו הוא הסכין. סכין מטבח נאמנה מלווה אותנו בכל אשר נעשה. זה יכול להיות כריך שאנחנו מכינים לילדים לבית הספר, חביתה רעננה של בוקר, ארוחת צהריים מפנקת או ארוחת ערב. עלינו להשתמש בסכין המטבח כדי להכין את הארוחה הטובה ביותר. במקרה זה רבים ממליצים לרכוש סכין שף, ויש סיבות טובות לכך.
מדוע חשוב להשתמש בסכין מטבח איכותית
בין אם אתם שפים מתחילים שצועדים בצעדי בייבי סטפט בעולם המטבח ובין אם אתם שפים מנוסים, סכין שף היא החברה הכי טובה שלכם במטבח. קבלו את כל הסיבות לקנות סכין מטבח איכותית:
- הסכין משפיעה על האוכל – לא רבים מודעים לעניין, אבל הסכין משפיעה לא רק על נראות האוכל, אלא גם על טעמו. אם חתכתם פעם סלט באמצעות סכין זולה ולאחר מכן חתכתם את אותו הסלט בעזרת סכין איכותית יותר, סביר להניח ששמתם לב להבדל. זו לא רק הצורה של הירקות החתוכים, אלא גם אוםן החיתוך אשר משפיע על הטעם.
- משמשת לאורך תקופה – אם משקיעים בסכין אמיתית ואיכותית, היא אינה נשברת או נשרטת ויכולה לשמש אתכם לאורך תקופה. כך שלא אחת מומלץ להשקיע בסכין איכותית באמת ולאחר מכן לא לקנות יותר סכינים במשך זמן רב. כי כשחושבים על זה, סכינים זולות גורמות לנו להוציא יותר כסף.
- קלה לתחזוקה – כאשר קונים סכין איכותית, מגלים עד כמה קל לתחזק אותה. כל שיש לעשות הוא לנקות אותה בעדינות אחרי כל שימוש ולהחזיר למקום.
- שומרים על הבטיחות – סכין איכותית שומרת על הבטיחות של המשתמש. היא בעלת ידית אחיזה נוחה וניתן להשתמש בה לאורך זמן רב מבלי להתעייף. כך שהיא מותאמת לעבודה ממושכת במטבח והופכת עד מהרה ליד ימינו של השף.
- אינה פוגעת באוכל – סכין השף האיכותית אינה פוגעת בטעם האוכל כאשר עובדים איתה. וזאת בניגוד לסכין זולה שעלולה להתקלף ולהשאיר את סימניה במזון. כך שאם רוצים ללכת על בטוח, קונים סכין שף.
אם נסכם עד עכשיו, ראינו עד כמה חשוב לרכוש את הסכין המתאימה. סכין מטבח או סכין שף קונים רק בסכינים למבינים עולם המטבח ונהנים לאורך כל הדרך.
לשמור על הסכין
כדי שהסכין באמת תשרת אותנו לאורך זמן, חשוב מאוד לשמור עליה ולהימנע מביצוע פעולות המזיקות לה. כך למשל, לא מומלץ לחתוך באמצעות סכין שף מזונות קפואים או מזונות קשים יתר על המידה שהסכין אינה יכולה להתמודד עמם. כדאי גם להקפיד על ניקיון הסכין לאחר כל שימוש ולהפריד את להב הסכין משאר הסכו"ם כדי שלא תישרט. ולבסוף, על מנת לשמור על חדותה של הסכין, מומלץ לרכוש אבני השחזה מיוחדות ולהשחיז את הלהב. אם נקפיד לשמור על הסכין שלנו, סכין מטבח ושף תהיה לנו לעזר לאורך זמן.